БАРАК ОБАМА ƏКІМШІЛІГІНІҢ АУҒАНСТАН БОЙЫНША СТРАТЕГИЯСЫ: АМЕРИКАЛЫҚ АВТОРЛАР КӨЗҚАРАСЫ ТҰРҒЫСЫНАН (International relations and international law Journal, 2016)
2001 жылдың 11 қыркүйегіндегі Америка Құрама Штаттарындағы террористік актілердің салдары сол кезде қалыптасқан халықаралық тəртіпті түбегейлі өзгерткен болатын. Ал АҚШ-тың соңғы жылдардағы сыртқы саясатының сараптамасы антитерроризм оның басты құрылымдық элементіне айналғандығын көрсетеді. Соңғы жылдары АҚШ сыртқы саясатының антитеррористік стратегиялар мен бағдарламалары негізінен Ирак пен Ауғанстанда кеңінен қолданыс тапты. Бұл мəселе Джорж Уокер Буштың да Барак Хусейн Обаманың да сыртқы саясатта жіті екпін қоятын саласы болып табылады.