Қазақстан Республикасы ИЫҰ-ның «Іс-əрекеттердің онжылдық бағдарламасына» қосқан үлесі (International relations and international law Journal, 2016)
Осы мақала Қазақстанның ИЫҰ СІМК төрағалығы кезіндегі рөлін қарастырады. Сонымен қатар еліміздің «Іс-əрекеттердің онжылдық бағдарламасы» шеңберінде салған үлесі мен іс-əрекеттері талқыланады. Қазақстан мұсылман əлеміне модернизация, заманауи даму үдерістерімен дем беріп, Батыс елдерімен қатынасты, ынтымақтастықты дамытуда көпір сияқты іс атқарып, ЕҚЫҰ төрағалығында жинаған бар тəжірибесімен бөлісті. Сонымен қатар «ислам бірлігі» тұжырымдамасына талдау жасап, оның араб əлемінде бой алған «Араб көктемі» атымен танымал 2011-2012 жж. толқулардан кейін өзектілігін жəне ықпалын сараптайды.