(untitled) (International relations and international law Journal, 2016)
Мақалада Еуразиялық экономикалық одақ Сотының құқықтық мәртебесінің негізін белгілейтін нормативтік ережелер қарастырылады. Бұл ережелер Еуразиялық экономикалық одақ Сотының негізін қалаушы халықаралық-құқықтық құжаттарда: Еуразиялық экономикалық одақ туралы Шартта және Еуразиялық экономикалық одақ Сотының Статутында мазмұндалған. Жүргізілген зерттеу барысында Еуразиялық экономикалық одақтың қызмет етуінің қағидалары нақтыланды, Еуразиялық экономикалық комиссия шешімі Одаққа мүше-мемлекеттердің аумағында тікелей қолданылуға тиіс болатын ЕАЭО-ң жалғыз жоғары органы болып табылатындығы анықталды, сондай-ақ құқықтық күшіне сәйкес Одақ құқығын құрайтын актілер иерархиясының бар екендігі белгіленді.