Ұйымдар және жобалардың командалардағы икемді дағдылар тұжырымдамасы (Халықаралық қатынастар және халықаралық құқық сериясы, 2019)
Нарықтағы қазіргі қиындықтар компаниялардың басшылығына тәуекелдер мен белгісіздікке қарсы тұруға мәжбүр етеді. Бәсекелестік артықшылықтарды дамыту үшін, пайда болған проблемаларды шешуге қажетті дағдыларды дамыту маңызды. Авторлар ұйымдарды тиімді басқару үшін қажетті икемді дағдыларды анықтауға тырысады. Ғылыми зерттеулердің мақсаты қазақстандық қызметкерлер арасында икемді дағдылар тұжырымдамасына қатысты хабардарлық дәрежесін зерттеу болып табылады. Таңдалған зерттеу әдісінің арқасында деректер сенімді, бірақ барлаушы болып табылады. Осылайша, деректерді растау үшін өкілетті деректер қажет.Бизнес-компанияларда жұмыс істейтін үлгісімен онлайн сауалнама жүргізілді. Зерттеудің екі кезеңі болды. Бірінші кезең екінші зерттеуді іздестіру болды. Екінші деректер гипотезаны ұсынуға көмектесті: нашар икемді дағдылар адамдар өзара әрекеттесетін кез келген қызметтің нашар нәтижесіне әкеледі. Онлайн-сауалнамадан алынған мәліметтер көрсеткендей, респонденттердің 54,8% икемді дағдыларды маңызды деп санайды. Респонденттердің 64,5% икемді дағдылар туралы хабардарлықтың төмен деңгейі нашар өнімділікке әкеледі деп мәлімдеді. Қызметкерлердің икемді дағдылар туралы хабардарлығы олардың жеке өнімділігінарттыратыны күмән жоқ. Мақалада пікірталас қазақстандық кәсіпкерлерге, бизнесмендергежәне қызметкерлерге мансаптық мүмкіндіктердің шекараларын кеңейтуге икемді дағдылардыдамытуға арналған.Түйін сөздер: икемді және қатал дағдылар, көшбасшылық, инноваторлар, өзгерістер,жобалар, команда.