ОСНОВНЫЕ НАПРАВЛЕНИЯ ВНЕШНЕЙ ПОЛИТИКИ АЗЕРБАЙДЖАНСКОГО ГОСУДАРСТВА ШИРВАНШАХОВ В XV ВЕКЕ (Халықаралық қатынастар және халықаралық құқық сериясы, 2016)
XIV ғасырдың соңы мен XV ғасырдың басы Еуразия аймағы үшін бай саяси оқиғаларға толы кезең болды. Осы кезеңдерде Еуропа, Орта жəне Таяу Шығыста, Орталық Азияда өзара саяси байланыстары бар жаңа мемлекеттер пайда болды. Мақалада XV ғасырдағы Ширваншах Əзірбайжан мемлекеті сыртқы саясатындағы негізгі бағыттар туралы жазылған.