ПОЛИТИЧЕСКИЕ АСПЕКТЫ АЗЕРБАЙДЖАНО-БРИТАНСКИХ ОТНОШЕНИЙ (Халықаралық қатынастар және халықаралық құқық сериясы, 2016)
Əзірбайжан Республикасының сыртқы саясатында Ұлыбританиямен өзара байланысын нығайту мен дамытуүлкен мəнге ие. Ұлыбритания - Əзірбайжанның тəуел-сіздігін (31 желтоқсан 1991 жыл) алғашқы болып мойын-даған мемлекеттердің бірі. Екі ел арасындағы байланыстытек тəуелсіздік алған күнмен байланысты деп кесіп айтуғаболмайды. Тарихи дереккөздер Əзірбайжен мен Ұлы-британия арасындағы байланыстарды сонау XVI ғасырменбайланыстырады. Бұл мақалада автор Əзірбайжан-Британбайланыстарының саяси қырларына тоқталады.