Ақпараттық терроризмнің құқықтық табиғатын анықтау мәселелері (Халықаралық қатынастар және халықаралық құқық сериясы, 2019)
Қазіргі таңда ақпараттық теxнологиялардың әсерінен, көптеген танымал құбылыстар, соның ішінде терроризм сияқты құбылыс өзгерістерге ұшырайды. Қазақстан Республикасының заңнамасында ақпараттық терроризм түсінігі анықтамасының болмауы оның біліктілігінде қиындықтар тудырады және сәйкесінше сот төрелігін жүзеге асырады. Осыған байланысты заң ғалымдары осы құбылыстың ашылуына және талдауына баса назар аудара бастады, бұл ақпараттық терроризмнің нысандары мен түрлерінің жіктелуіне енгізілген тәсілдердің құрылуына ықпал етті. Ақпараттық терроризмнің құқықтық табиғатын анықтау мәселелері ақпараттық сипатты анықтаудың бірде бір түсінік жоқтығымен шиеленіседі. Яғни, авторлардың ойлары осы мақалада талдамалары бойынша бөлінеді. Автор қазіргі көзқарасты талдауға ғана емес, сондай-ақ ақпараттық терроризмнің құқықтық табиғатына өз көзқарасын ұсынуға тырысты.Түйін сөздер: терроризм, ақпарат, ғаламтор, қоғам, кибер кеңістік, табиғат, мәні.