Қазақстанның банк жүйесі қазіргі дағдарыс жағдайында (Халықаралық қатынастар және халықаралық құқық сериясы, 2018)
Мақалада қазіргі банк жүйесінің проблемалары қарастырылған.Кризис алдындағы жылдары экономика субъектілерінің жоғарғы тұтынушылық және инвестициялық сұраныстары банк секторының тұрақты дамуына алып келді, cонымен қатар банктердің сыртқы қарызын ұлғайтты. Қозғалмайтын мүлік және құрылыс нарығында активтер бағасының тым жоғарылауы; дағдарыстың белгілері көрінді. Сонымен қатар, мақалада кризис алдындағы келеңсіз жағдай банк секторына жоғарғы көлемдегі жұмыс істемейтін кредиттер қалдырып кететіндігін қарастырады. Қазір тез арада Қазақстан Республикасының 2030 жылына дейін даму Концепциясында қабылданған мақсаттар мен міндеттерді орындауға кірісу қажет.Түйін сөздер: экономика, Қазақстан Республикасы, банктық жүйе, қаржы секторының даму Концепциясы, әлемдік экономикалық дағдарыс.