Тәжірибелік қызметі аясы ретіндегі сот сараптамасы пәнінің ғылыми нақтылануы туралы (Халықаралық қатынастар және халықаралық құқық сериясы, 2016)
Мақалада сот сараптамасы пәнінің түсінігі мен мәнін ғылыми нақтылаудың мәселелері қарастырылады. Автор осыған байланысты сараптамалық білімді зерттеген және сот сараптамасының тәжірибелік қызметі ретіндегі пәндік сипатын зерттеп әрқилы көзқарас білдірген. Ғалым криминалистермен іс жүргізу мамандарының қөзқарастарына талдау жасайды. Арнайы әдебиеттерде ұсынылған ғылыми анықтамалар негізінде мақалада сот сараптамасы пәнін сипаттауда қолданылатын «пән», «мәселелер», «объектілер » түсініктерінің өзгешеліктері көрсетіледі. Мақалада сот тәжірибесін де қолданылатын сот сараптамасы түсініктерінің тәжірибелік мәселелерін шешудің автор ұсынған жолдары берілген.
Keywords: ғылыми тәжірибелік білім; объективтік жағдайдың заңдылықтары нақты ақпараттар; фактілер; жағдайлар; сот сараптамасының пәні; объектілер; арнайы білімдер