Еуропалық Одақтың Орталық Азияға қатысты стратегиясы еуропалық саяси дискурсте (Халықаралық қатынастар және халықаралық құқық сериясы, 2016)
2013 жылы ресми «Еуропалық Одақ және Орталық Азия: Жаңа әріптестік стратегиясы » деп аталатын Еуропалық Одақтың Орталық Азиядағы (2007-2013) стратегиясы ресми түрде аяқталды. Қазақстан мен Еуропалық Одақ арасындағы ынтымақтастық нәтижелері бойынша қорытындылар әлдеқашан жасалды, жағымды нәтижелермен қоса сыни көзқарас та бар. Еуропалық Кеңес 2007 жылы қабылдаған, Орталық Азияға бағытталған стратегия, Еуропалық Одақтың Орталық Азиялық мемлекеттермен қарым- қатынасының бағыттарын, формаларын және негіздерін қалады. әдістердің бірі – дискурсивті сарап, ЕО мен ОА – екі аймақтардың тартылу күші мен мүдделерін анықтауға және ынтымақтастықтың жаңа кезеңінің келешегін жоспарлауға мүмкіндік береді.
Keywords: ЕО стратегиясы; Орталық Азия; Қазақстан; дискурс- анализ