Израиль арнайы қызметтерінің мемлекеттік қауіпсіздікті қамтамасыз ету жөніндегі шаралары: дәлдік жою (Халықаралық қатынастар және халықаралық құқық сериясы, 2016)
Бұл мақалада Израиль қорғану саясатының ерекше феномены, дәлірек айтқанда, Израиль арнайы қызметтерінің терроризмге қарсы, сонымен қатар мемлекеттік қауіпсіздікті қорғауға бағытталған әрекеттерінің бірі болып табылатын «дәлік жою» тактикасы қарастырылған. Автор Израиль мемлекетінің тарихында, атап айтқанда, Палестина мен Израиль арасындағы аяғы көрінбейтін қақтығыс аясында аталған қанды шараның қолданған кездерінің мысалдары мен оның салдарларын келтіреді. Бұған қоса, жоғарыда аталған терроризмге қарсы күрес шарасының заңды және моральдық артықшылықтары мен кемшіліктеріне талдау жасалып, «превентивті соққының» еврей заңына деген «сәйкестігі» қарастырылады. Қорытындысында мемлекет пен халықты қорғауүшін «дәлдік жою» тактикасының ең ақырғы шара ретінде пайдалануы орынды екені дәлелденеді
Keywords: Израиль; арнайы қызметтер; «дәлдік жою»; терроризм; Таяу Шығыс