Қазақстан – Қытай арасындағы мұнай саласындағы қарым-қатынастар (Халықаралық қатынастар және халықаралық құқық сериясы, 2016)
Қазақстан мен Қытайдың арасындағы экономикалық қатынастардың негізгі бағыты энергетикалық сала болғандықтан, мақала екі елдің мұнай саласындағы байланыстарына талдау жасайды. Мақала Қазақстан мен Қытайдың арасындағы мұнай саласындағы қарым-қатынастарының қырлары мен ерекшеліктерін қарастырады. Қытайдың мұнай компанияларының Қазақстан мұнай нарығындағы үлесін анықтайды. Мұнай құбырлары құрылысының кезеңдері мен екі елдің мұнай саласындағы перспективаларын талқылайды.
Keywords: мұнай; газ; энергетика; тауар айналымы; стратегиялық əріптестік; екіжақты қатынастар; мұнай орындары; мұнай құбыры; Қытай мұнай компаниялары; мұнай құбыр жобасы; ынтымақтастық; келісім; тасымалдау; мұнай өндіру; инвестиция; технология