АҚШ-Мексика қатынастарының негізгі үрдістері мен мәселелері (Халықаралық қатынастар және халықаралық құқық сериясы, 2016)
Мексика – АҚШ-тың Латын Америкасындағы ең басты одақтастарының бірі. Бүгінгі күні АҚШ және Мексика тек стратегиялық сауда-экономикалық әріптес қана емес, сонымен бірге саяси одақтас болып табылады. Дегенмен, АҚШ және Мексика қатынастарында түйткілдіктер де кездеседі. Аталған мақалада Латын Америкасына қатысты АҚШ сыртқы саясатының негізгі бағыттары, Б. Обама әкімшілігі кезеңіндегі АҚШ-тың Мексикаға қатысты саясаты, екі ел арасындағы ықпалдастықтың едәуір перспективті салалары сияқты мәселелерге талдау жасалған. Мақалада екі ел қарым-қатынасының ағымдағы мәселелері және проблемалары сарапталған.
Keywords: Б. Обама әкімшілігі; Латын Америкасы; АҚШ-Мексика қатынастары; Транс-Тынық мұхиты кеңістігі; НАФТА; Мерида бастамасы