Қылмыстық жолмен табылған ақша қаражатын тәркілеудің халықаралық және ұлттық құқықтық қырлары (Халықаралық қатынастар және халықаралық құқық сериясы, 2016)
Мақалада қылмыстық жолмен табылған ақша қаражаттарын тәркілеу түсінігі мен оның негізгі түрлеріне талдау жасалып, «in rem» тәркілеу түріне ерекше тоқталып өтілген. Бұл мәселенің қазіргі таңдағы халықаралық және ұлттық құқықтық реттелуіне талдау жасалынып, әлем мемлекеттері заңнамасы негізінде ақша қаражаттары мен мүлікті тәркілеудің басты ерекшеліктері қарастырылған. Басты назар Қазақстан Республикасындағы тәркілеу үдерісіне аударылып бұл институтты елде жетілдіру бойынша ұсыныстар жасалған.
Keywords: халықаралық қатынастар; халықаралық құқық; қылмыстық жолмен табылған ақша; парақорлық; жаза; тәркілеу; in rem