Еуразиялық экономикалық одақ Соты құқықтық мәртебесінің нормативтік негіздері (Халықаралық қатынастар және халықаралық құқық сериясы, 2016)
Мақалада Еуразиялық экономикалық одақ Сотының құқықтық мәртебесінің негізін белгілейтін нормативтік ережелер қарастырылады. Бұл ережелер Еуразиялық экономикалық одақ Сотының негізін қалаушы халықаралық-құқықтық құжаттарда: Еуразиялық экономикалық одақ туралы Шартта және Еуразиялық экономикалық одақ Сотының Статутында мазмұндалған. Жүргізілген зерттеу барысында Еуразиялық экономикалық одақтың қызмет етуінің қағидалары нақтыланды, Еуразиялық экономикалық комиссия шешімі Одаққа мүше-мемлекеттердің аумағында тікелей қолданылуға тиіс болатын ЕАЭО-ң жалғыз жоғары органы болып табылатындығы анықталды, сондай-ақ құқықтық күшіне сәйкес Одақ құқығын құрайтын актілер иерархиясының бар екендігі белгіленді.
Keywords: Еуразиялық экономикалық одақ; Одақ Соты; құқықтық мәртебе; нормативтік негіздер