ОРТАЛЫҚ АЗИЯДАҒЫ МИГРАЦИЯ МӘСЕЛЕЛЕРІ: КЕЙБІР ТЕОРЕТИКАЛЫҚ АСПЕКТІЛЕРІ (Халықаралық қатынастар және халықаралық құқық сериясы, 2016)
Бұл мақала Орталық Азиядағы миграция мәселелерінің кейбір теоретикалық аспектілерін зерттейді. Жазушы қазіргі халықаралық қатынастардың миграция феноменге қатысты үш басты парадигмаларын  (неореализмді, нео-марксизмді и нео-либерализмді) талдап, осы талдау тұжырымын Орталық Азия аймақтағы миграциялық процесстеріне қолдануға тырысады.
Keywords: неореализм; нео-марксизм; нео-либерализм