(untitled) (Халықаралық қатынастар және халықаралық құқық сериясы, 2016)
Мақалада Еуропалық Одақтың Украинаға жəне басқа да көршілес мемлекеттерге қатысты жүзеге асырылып жатқан бағдарламалары мен оның халықаралық аренадағы потенциалының дамуына қызығушылық танытудағы мүддесі қарастырылады. Еуропалық Одақ көршілес мемлекеттермен ынтымақтастықты “Еуропалық көршілестік саясаты”, “Қара теңіз синергиясы”, “Шығыстық əріптестік” сияқты саяси экономикалық форматта жүзеге асыруда. Осы форматтар аясында Украина ЕО негізгі əріптестерінің бірі болып табылатындықтан сол мемлекеттегі саясаттың жүзеге асырылу нəтижелері басқа мемлекеттердегі жағдайды болжауда пайдалануға болады.