(untitled) (Халықаралық қатынастар және халықаралық құқық сериясы, 2020)
Аталмыш мақала саяси портрет жанрында жазылып, Қиыр Шығыс Республикасының алғашқы президенті, Вьетнам халқының көшбасшысы Хо Ши Минге, сонымен қатар КСРО тақырыбына арналып жазылған. Қазіргі таңдағы екі мемлекет арасындағы орын тапқан тығыз байланысқа, кеңес-вьетнамдық қатынастардың дамуына берілген бағасының деңгейлік эволюциясы қарастырылады. Отандық БАҚ өкілдері мен саяси оқиғаларға талдау жасай отырып, Хо Ши Мин кезіндегі Вьетнаммен байланыс ұзақ уақытқа әрі позитивті бағытта ұстанылғанын айтуға болады. Барлық деңгейде екі жақты интеграция жұмыстары қарастырылып, мемлекеттердің конструктивті және достық қарым-қатынасты мақсат тұтқаны анық байқалады. Қорытындылай келе, Азия континентіндегі тұрақтылықтың факторы ретінде Ресей мен Вьетнамның өзара әріптестік стратегиясын қарастыруға болады. Бүгінгі күннен бастап Хо Ши Миннің КСРО-ға 1955 жылдың шілдесінде келуінің нәтижелерін және кеңестік-вьетнамдық қатынастардың даму траекториясын бағалай отырып, көптеген маңызды оқиғалар аяқталған кезде емес, біршама кейінірек танылатындығын есте ұстаған жөн. Бұл эпизодтың маңыздылығы замандастарының эмоционалды реакциясымен емес, уақыт өткеннен кейін пайда болатын салдарлардың масштабымен анықталатындығымен түсіндіріледі. Оның негізінде, Ресей Федерациясының Президенті В.В. Путин қазір жан-жақты стратегиялық серіктестік деңгейіне жетті. Түйін сөздер: Хо Ши Мин, Вьетнам, КСРО-ға сапар, кеңес-вьетнамдық қарым-қатынастар, стратегиялық әріптестік.