(untitled) (Халықаралық қатынастар және халықаралық құқық сериясы, 2016)
Аталған мақалада Ұлыбритания мен Италия арасында туындаған «Ауылшаруашылық жабдықтардың импортына қатысты кемсітушілік » дауы бойынша материалдық құқықтық мәселелер қарастырылады. Мақалада аталған даудың айрықша ерекшеліктері талданады. Дауларды шешу жөніндегі Дүниежүзілік сауда ұйымы органының осындай істерді шешу тәжірибесі бойынша Қазақстан Республикасы үшін ерекше маңызға ие, өйткені еліміздің сырқы саудасында ауылшаруашылық жабдықтар импорты үлкен орын алады. ГАТТ-ң III бабына сүйене отырып автор салыстырмалы- құқықтық әдісін қоса отырып, әртүрлі талдау тәсілдерін кешенді қолдану арқылы қарастырылатын дауды шешудің мүмкіндігін ұсынады. Бұл дауды шешудің басты нәтижесі – мемлекеттің шаруашылық субъектілеріне көрсеткен көмегі кемсітпеушілік қағидасын бұзуы мүмкін деген ережеде. Қорытынды бөлімінде аталған дауды шешу бойынша кейбір ұсыныстар келтіріледі.