(untitled) (Халықаралық қатынастар және халықаралық құқық сериясы, 2016)
Бұл мақалада ДСҰ-ның үкіметтік сатып алулар келісімі негізінде ДСҰ стандарттарының жалпы сипаттамасы және осы ұйымға мүше- мемлекеттер арасындағы өзара тауар және қызметтерді сатудағы ұйымның рөлі анықталған. Жұмыста ұйымның дауларды реттеуде алаң ұсынуыменмемлекеттердің сауда қызметін келіссөздержасасужолыменреттейтін нормалар менқағидаларды шығарумәселесіқарастырылған. Жұмыстың өзектілігі оның ДСҰ-ның үкіметтік сатыпалулар келісімі нормаларының жаңа редакциядағы өзгерістер мен түзетулер жөніндегі мәселелеріне қысқаша шолуы болып табылады. Қорытындыда авторлар ДСҰ келісімі мемлекеттің ішкі істеріне заңды түрде араласу екенін айтты, себебі мемлекеттер өзі мүшеболатын ұйымға кіре отырып, келісім бойынша өзіне заңдық міндеттер жүктейді, ДСҰ-ның нормалары мен ережелері дүние жүзілік саудадағы бағаны ырықтандыру мақсатымен мүше- мемлекеттер арасындағы келіссөздер негізінде пайда болған келісімде бекітілген.