(untitled) (Халықаралық қатынастар және халықаралық құқық сериясы, 2016)
Мақала Солтүстік- Шығыс Азиядағы үрдістер мен олардың аймақтық интеграцияға ықпалы туралы кешенді мәлімет беруге бағытталған. Солтүстік- Шығыс Азия қауіпсіздіктің жаһандық ландшафтындағы ең күрделі және әлсіз аймақтардың бірі болып табылады. Негізгі акторлардың өзара әрекеттестігі арқылы аймақтағы тұрақтылыққа қол жеткізу халықаралық деңгейде елeулі болу жолындағы басты мақсаттардың бірі. Мемлекетаралық қатынастарда мәселелер мен қиындықтар көп және олардың көбісі тарихи өткенімен байланысты. Негізі мен алғышарттары әртүрлі болып келетін даму сатысындағы бірқатар аймақтық ұйымдар бар, ол да аймақтағы өзгеше жағдайдың бір көрінісі ретінде бағалануы мүмкін. Сонда да бұл құрылымдар бірлікке жетуде жақсы құралға айналады деп күтілуде. Сондықтан олардың қазіргі жағдайы міндетті түрде қарастырылуы қажет.