(untitled) (Халықаралық қатынастар және халықаралық құқық сериясы, 2016)
Мақала НАТО және Қазақстан арасындағы ынтымақтастық мәселелеріне арналған. Мақалада НАТО-ның Орталық Азиядағы әріптестік саясаты қарастырылған, сондай- ақ Одақ алдында қойылған міндеттерді шешу мақсатында ынтымақтастық тетіктерін едәуір икемді пайдалану үшін тиімді жағдайдың туындауына себептесетін жаңа әріптестік бағдарламасына талдау жасалған. Бейбітшілік жолындағы әріптестік бағдарламасы аясындағы НАТО және Қазақстан 20 жылдық ықпалдастығының сабақтары сарапталды. Бейбітшілік жолындағы әріптестік бағдарламасының Орталық Азиялық қауіпсіздік құрылымының қалыптасуындағы рөлі қарастырылды, Орталық Азия аймағының қауіпсіздігін қамтамасыз ету жөніндегі НАТО мен Қазақстан әріптестігінің жаңа жиектерін айқындауға талпыныс жасалды.