(untitled) (Халықаралық қатынастар және халықаралық құқық сериясы, 2016)
Қазақстан Республикасы мен АҚШ арасындағы өзара ынтымақтастықтың маңызды бағыты екі ел арасындағы саяси-әскери қарым- қатынастар боп табылады. Тәуелсіздік алғаннан кейін АҚШ- тың Қазақстандағы мүдделері Кеңес одағынан қалған, Қазақстан территориясындағы ядролық қарумен байланысты болды. Саяси-әскери бағыттағы ынтымақтастық НАТО шеңберінде құрылымдық деңгейде де дамыды. 11 қыркүйек оқиғаларынан кейін АҚШ терроризмге соғыс жариялайды. Осы орайда Қазақстанның оның геосаяси және стратегиялық орналасуына байланысты рөлі артты. Бұл мақалада саяси-әскери бағыттағы қазақстандық- американдық қатынастардың динамикасын зерттеу әрекеті жасалады.