(untitled) (Халықаралық қатынастар және халықаралық құқық сериясы, 2016)
Мақалада автор Шанхай ынтымақтастық ұйымының құрылу, қалыптасу және жұмыс жасауының 2006 жылғы шілдеден қазірге дейін жалғасып келе жатқан негізгі бір кезеңдеріне кешенді қарау және талдау жүргізу негізінде қазіргі уақытқа дейін ұйымның әскери- саяси аясында қызметінің мазмұнына жинақталған қорытынды жасайды. Сонымен қатар қалыптасқан амалдар негізінде еуразиялық кеңістіктің басқа да мемлекеттерін ұйым құрамына жаңа қатысушы/ мүше ретінде қабылдаудың жай-күйі мен болашағына байланысты мәселе талданады. Осы орайда автор тарапынан аталмыш мәселені шешудің кейбір халықаралық- құқықтық жолдары ұсынылып отыр. Алынған нәтижелер түрлі білім салаларын қамтитын ғалымдар мен мамандардың ғылыми және сарапшы пікірлерін есепке ала отырып жетілген.