(untitled) (Халықаралық қатынастар және халықаралық құқық сериясы, 2016)
Суменқамтамасыз ету мен трансшекаралық өзендер ресурстарын бірлесе қолдану мәселесі Орталық Азия мемлекеттері үшін өте маңызды болып табылады. Суды қолданудағы өзара тәуелділік қатысушылардың көпшілігі мен су ресурстарының тең емес мөлшерде орналасуымен, сонымен қатар оларды тиімсіз түрде қолданумен сипатталады. Авторлар мақалада Орталық Азиядағы су ресурстарын рационалды пайдаланудағы ынтымақтастыққа бөгет жасайтын негізгі факторларды және аймақтағы су мәселесінің қазіргі жағдайын қарастырады; су ресурстарын бірлесе қолдану мәселесінің тарихын қарастырады; су ресурстарын бірлесе қолданудағы негізгі мәселелерінің бірі болып табылатын аймақ елдерінің қызығушылықтарындағы қарама-қайшылықтарды атап өтеді; трансшекаралық өзендер ресурстарын қолданудағы жағдайға сараптама жасайды және аталмыш салада диалогты жақсарту арқылы мәселенің ортақ шешімін табу қажеттілігін дәлелдейді.