(untitled) (Халықаралық қатынастар және халықаралық құқық сериясы, 2016)
Мақалада БҰҰ халықаралық сотыныңконсультативтік қорытындылардың негiзгi ұғымдары,рөлі және мағынасы ашылады. Мақалада соттың консультативтік қорытындысының белсендігі,халықаралық-құқық регламенттердің негізгімәселелері, жәнепроцедура сұрақтары қаралған. Мақалада кейбір сұрақтар жәнеде консультативтік қорытындыны шығарудың заңды зардаптары консультативтік Сот қорытындысының ұйымдарын және мемлекеттің құқығынегжей-тегжей талдауы жүргізілген. Бұл мақалада автор консультативтік қорытындысының рөлін және мағынасын ең маңыздысы деп қорытындылайды, өйткені консультативтік қорытындылар сұрат органдарына көп деген халықаралық сұрақтар бойынша дұрыс түсіндірме жәнеде анық парықтау береді.