(untitled) (Халықаралық қатынастар және халықаралық құқық сериясы, 2016)
Аталған мақалада Қырымда болған соңғы оқиға талданады. Мақаланың бірінші бөлімінде нақты фактілер келтіріледі. Мақалада автор аумақтық біртұтастық және өзін өзі анықтау құқығы қағидаларының критерилеріне, сондай ақ интервенцияға тиым салуға қатысты сұрақтарға жауап іздейді. Сонымен қатар, мақалада Қырымда тұратын орыс тілді тұрғындарды қорғауға негізделген және гуманитарлық интервенция ретіндегі Ресей әрекеттерінің заңдылығы туралы мәселелер де қарастырылады. Қорытынды бөлімде Қырым сецессиясының халықаралық құқыққа сүйене алмайтыны және Ресей интервенциясының халықаралық құқық нормаларын бұзатындығы туралы тұжырымдар жасалады.