(untitled) (Халықаралық қатынастар және халықаралық құқық сериясы, 2016)
Мақалада қазіргі кездегі халықаралық қатынастардағы институционалды әдістің қолданылуы қарастырылған. Сондай-ақ, халықаралық қатынастардың ақпараттану жағдайындағы кейбір теориялық және практикалық мәселелер қарастырылған. Халықаралық қатынастардағы ақпараттық технологияларға көптеген ұымдар кіреді. Олардың ішінде: ақпараттық қоғам, ақпараттық кеңістік, ақпараттық-коммуникативті технологиялар, ақпараттық қаүіпсіздік, ақпараттық соғыс, ақпараттық қысым және т.б Мақала екі міндеттін орындалуын көздейді: біріншіден, тиіс ықпал жаңа ақпараттық технология қазіргі халықаралық қатынастарға (өзгерісті мемлекеттің рөлінің халықаралық қатынастарда және өзгерісті халықаралық мәселелердің пішіндерінде ішіне ала отырып) қарастыру. Екіншіден, сұра- ашық сезін-, қандай өзгерістерді жаңа ақпараттық технологиялар халықаралық қатынастың зерттеу үдерісіне енетінін ашу.