(untitled) (Халықаралық қатынастар және халықаралық құқық сериясы, 2016)
Бұл мақалада Қазақстан Республикасының ұлттық қауіпсіздігінің стратегиясының өзгешеліктері түрлі құқықтық жақтарынан қарастырылды. Сонымен қатар ұлттық қауіпсіздіктің мәселесінің шешімінің негізгі әдіс-айлалары ашылды. Автор Қазақстан республикасының заңнамасын ескере және саралай отырып ұлттық қауіпсіздіктің түрлі шеңберлеріне қолданылатын, өзінің көзқарасын ұсынады. Автормен ақпараттық қарсы әрекеттің маңызды аспекттері сыртқы факторларға ашық, бұл нақты шараның кешенінің жүзеге асуынша алдын алa және қауіпсіздіктің айбатының нейтрализациясына болжайды.