(untitled) (Халықаралық қатынастар және халықаралық құқық сериясы, 2016)
Мақалада Қазақстан мен Сауд Арабиясы арасындағы қарым-қатынастар талданады, бұл қатынастар сауда-экономикалық ынтымақтастық, инвестициялар, мұнай-газ секторы, мәдени саладағы мүдделерге негізделгендігі көрсетілген. Аталмыш мақалада Қазақстан мен Сауд Арабия Корольдігінің арасындағы ынтымақтастықтың негізгі кезеңдері және қатынастардың болашағы егжей-тегжейлі зерттеліп, елдер арасындағы қатынастың негізгі аспектілерін анықтауға мүмкіндік жасалынған. Қазақстан сауда-экономикалық қатынастардың дамуына және араб инвестицияларын тартуға басым көңіл бөледі, ал араб елдері исламдық ортақтықтың негізінде рухани және мәдени байланыстарды нығайтуға мүдделі. Сауд Арабия Корольдігінің инвестициялық мүмкіндіктері ерекше аталып өтеді, олардың Қазақстандағы ірі инфрақұрылымдық жобаларды жүзеге асыруға қызығушылығы қарастырылады.