(untitled) (Халықаралық қатынастар және халықаралық құқық сериясы, 2016)
Мақалада Моңғолияның қазіргі саясатына талдау жасалып, сыртқы саясатының негізгі бағыттары ашылып, ұлттық қауіпсіздік тұжырымдамасы және сыртқы саяси құжаттары қарастырылады. Қазір Моңғолия әлемдегі және аймақтағы ықпалды мемлекеттермен қатынастарын дамытуды көздей отырып, қандай да бір елге тәуелді болмауға тырысады. Моңғолияға сырттан әскери қауіптөнбеген жағдайда қандай да бір әскери ұйымға қосылмау, жер аумағы және әуе кеңістігін қандай да бір елге қарсы пайдаландырмау, территорияға шетелдік әскери күш еңгізбеу, орналастырмау, транзит арқылы өткізбеу саясатын ұстанады. Мақалада ашық қоғам саясатын қабылдаған Моңғолияның саяси күштер арасында тепе-теңдік таба отырып, көпвекторлы сыртқы саясат жүргізетіндігі туралы қорытынды жасалады.