(untitled) (Халықаралық қатынастар және халықаралық құқық сериясы, 2016)
Мақала еуропалық энергетикалық саясаттың негізгі бағыттарының мəселелеріне арналады. Мақалада бүгінгі аймақтық энергетикалық қамсыздандыру туралы деректер беріледі жəне ЕО-ның болашақта энергетикалық сектордың дамуының стратегиялық жоспарлары келтіріледі. ЕО-ның қазіргі энергетикалық саясаты үш өлшемді қамтиды, саяси, экономикалық жəне экологиялық.