Қазіргі Сирия мəселесі бойынша мүдделі геосаяси күштердің ұстанымдары (International relations and international law Journal, 2016)
Бұл мақалада қазіргі Сириядағы жағдай қарастырылады. Сирияда қанды қақтығыстар мен осы елге қарсы енгізілген шектеулердің күшеюімен бірге сириялықтардың əлеуметтік жағдайы да күн сайын нашарлап келеді. Ресми іс-шаралар мəселенің уақытында бейбіт жолмен шешілуі үшін əлі де жеткіліксіз. Ресей мен Қытайдың Сирия мəселесі бойынша ұстанымдары Батыс тарапынан қатты сыналуда. АҚШ пен Израильдің мəселеге қатысты ұстанымдары түсінікті. Түркия, Иран, Араб елдері лигасының ұстанымдары толық зерттеуді қажет етеді. Сириядағы жағдай əлі де тұрақсыз. Бұл жағдайда алда қандай оқиғалардың болатынын, олардың қалай өрбитіндігін анықтауды күрделендіреді.