Еуразиялық Одақ және Қазақстан Республикасы - Baigondin, R. Т. (International relations and international law Journal, 2016)
Мақала қазіргі кездегі өзекті мәселелердің бірі – Еуразиялық Одақ пен Қазақстан тақырыбына арналған. Ғылыми мақалада, автор, Еуразиялық Одақ идеясының пайда болуын, оның даму кезеңдерін, қазіргі кездегі жобаның жүзеге асырылуын, әлемдік саясаттағы маңыздылығын қарастырған. Еуразиялық экономикалық одақтың құрылуымен Қазақстанның экономикалық мүмкіншіліктерінің артуы мен одақ елдері арасындағы қатынастың дамуы көрсетілген. Н.Ә. Назарбаевтың Еуразиялық бастамасы ТМД аймағы үшін – жаңашыл жоба болып табылады. Еуразиялық бастама сол жылдардағы қиындықтардың алдын алуға бағытталып, стратегиялық негізге ие болды. Еуразиялық Одақ идеясы дегеніміз ең алдымен аумақтың тұтастығын, саяси егемендігін және мемлекеттердің басқа да тұрақты сипаттамаларын сақтайтын тәуелсіз мемлекеттердің экономикалық одағының идеясы. Еуразиялық Одақтың басым бағыты – прагматикалық өзара тиімді экономикалық бірлесу негізінде болып табылады.