Дүниежүзілік сауда ұйымындағы Қырғызстан мүшелігі мүмкіндіктер мен қауіптер: Орталық Азиядағы геоэкономикалық қауіпсіздік алғышарттарына тəжірибе ретінде - Исова, Л. Т.; Джуматаев, С. Б. (International relations and international law Journal, 2016)
Бұл мақалада Орталық Азиядағы геоэкономикалық қауіпсіздік алғышарттарына тəжірибе ретінде Дүниежүзілік сауда ұйымындағы Қырғызстан мүшелігінің мүмкіндіктері мен қауіптері қаралады. Əлемдік жəне аймақтық шаруашылық кеңістіктегі Қырғыз Республикасының интеграцияға, шетел инвестициясына тиімді экономиканы қалыптастыру арқылы тартылуы, сонымен қатар Қырғызстанның ДСҰ-ға өтуінің де ескерілу ақуалы, экономикалық қауіпсіздіктің қамтамасыз етілу талаптарын да қатар алып жүруі талап етіледі. Осы талаптар аталмыш мемлекеттің сыртқы экономикалық саясатының ғана емес, бүтін аймақтың да қауіпсіздігінің маңызды бағыты.