Қытай Халық Республикасының Африкадағы сыртқы саясатының концептуалды негіздері - Мұқаметханұлы, Н.; Алиева, А. (International relations and international law Journal, 2016)
Мақалада Қытай Халық Республикасының Африкадағы сыртқы саясатының негізгі қағидаларына жəне оның даму ерекшеліктерінің сипаты мен негізгі кезеңдеріне сараптама жасалды. ҚХР мен Африка елдерінің өзара қатынастарының қалыптасуы барысындағы негізгі қытайлық жетекшілердің африкаға қатысты қабылдаған концепциялары қарастырылады. Сонымен қатар, ҚХР мен Африка елдерінің өзара байланыстарының дамуы барысында қабылданған екі жақты дипломатиялық қатынастарын анықтайтын қағидалар да қарастырылады.