Орталық Азия аймағындағы су-энергетикалық мəселелерді ЕурАзЭҚ аясында шешудегі ынтымақтастық - Идрышева, Ж. Қ.; Бекетан, Ж. (International relations and international law Journal, 2016)
Мақалада Орталық Азия мемлекеттері үшін күрделі əрі өзекті мəселе болып табылатын – су-энергетикалық ресурстарды реттеу проблемасы қарастырылған. Автор қазіргі таңда аталмыш мəселені шешуде мемлекеттер мен ұйымдар алдында тұрған кедергілерге сараптама жасап, ЕурАзЭҚ аясында əр мемлекеттің мүддесіне сəйкес мəселенің ортақ шешімін табуға деген қауымдастыққа мүше-мемлекеттердің талпынысына кеңірек тоқталды.