Хэйан дəуіріндегі Жапониядағы аристократтық мəдениеттің гүлденуі - Ашинова, Ж. Е.; Жұбандықова, С. (International relations and international law Journal, 2016)
Мақалада қазіргі кезеңге дейін жанкүйерлердің назарын өзіне аударып отырған жапон классикалық мəдениетінің қайталанбас үлгілері дүниеге келген кезең – VIII-XII ғасырлардағы Жапониядағы мəдениет дамуы қарастырылады. Жапондық мəдениет дамуына аристократтық топтардың қосқан үлесі мен мəніне ерекше көңіл бөлінеді.