КӨЛІК ҚЫЛМЫСЫ ЖӘНЕ КӨЛІКТІК-ӘКІМШІЛІК ДЕЛИКТІНІҢ АРАҚАТЫНАСЫНЫҢ КЕЙБІР МӘСЕЛЕЛЕРІ ЖАЙЛЫ - Нұрмұханбет, Д. Ы. (International relations and international law Journal, 2016)
Мақалада көлік қылмысы және көліктік-әкімшілік деликтінің арақатынасы жөнінде мол ақпарат беріледі.Көлікті пайдалану саласындағы қылмыс деликтісін қылмыскер (әкімшілік) деликтісінен ажырату үшін пайдаланылатын критерийлерге байланысты сөз қозғалады. Қылмыстық репрессияны гуманизациялау қарқынына, яғни бірқатар қылмыстарды, оның ішінде көліктік қылмыстарды деқылмысизациялау, оларды әкімшілік деликтілер қатарына жатқызуға байланысты мәселе айрықша көкейтестілікке ие болады.Қылмыстық деликтілерді әкімшілік ретінде саралауда жіберілген қателіктер мемлекетке қымбат түсуі мүмкін, өйткені теріс қылықтарды кримналға айналдыра отырып, заң шығарушы тиімді қорғаудың қандай да бір құндылықтарынан айыра отырып, сол арқылы қоғам мен оның азаматтарының құқықтары мен заңды мүдделеріне қауіп төнетін болады.