ҚАЗАҚСТАН ХАЛҚЫ ТУРАЛЫ КОНСТИТУЦИЯЛЫҚ ЗАҢНАМАНЫҢ ҚАЛЫПТАСУЫ ЖӘНЕ ДАМУ КЕЗЕҢДЕРІ - Даркенбаев, А. И. (International relations and international law Journal, 2016)
Мақалада Қазақстан халқы туралы конституциялық заңнаманың қалыптасуы мен даму кезеңдері жөнінде мол мағлұмат беріледі.Қазақстан халқы туралы конституциялық заңнама дамудың бірнеше сатысынан өткен болатын. Қазақстан халқы моделінің конституциялық тұрғыда қалыптасуы да, осыған сәйкес бірнеше уақытта әртүрлі экономикалық даму үрдістерін қамтиды. Конституциялық деңгейде Қазақстан халқы ұғымының қалыптасып дамуы да кешегі КСРО өкіметінің тәжірибесімен байланысты. Әрине, қазақ халқының заңдық тұрғыда бекіп дамуы, қазақ хандығының белді заңдары Қасым, Есім және Тәуке заңдарымен тікелей байланысты деп айтсақ болады. Ал классикалық деңгейде, Қазақстан халқының ұғымы кеңес өкіметі тұсында конституциялық деңгейде бекіді.