Студенттік- орталықтандырылған білім алу жағдайындағы магистранттардың білімін бағалау әдістері - Balaubaeva, B. М.; Movkebayeva, G. А. (International relations and international law Journal, 2016)
Мақала халықаралық қатынастар және аймақтану саласындағы магистранттардың білімін бағалаудың әдістері мен түрлерін жетілдіру мәселесіне, студенттік-орталықтандырылған оқыту жағдайында олардың дамуы мен бейімделуіне арналған. Көрсетілген мәселе теория мен тәжірибенің өзара байланысын қамтамасуз ету тұрғысынан, ақпараттандырудың, интерактивті әрекеттесудің қазіргі жаһандық үдерістер мәнмәтінінде, жаңа білім беретін орта құру жағдайында қарастырылады. Магистранттардың өзіндік жұмысын ұйымдастыру үлгілерінде түрлі әдістермен оқытудың кредиттік-модульдік жүйе жағдайында қолданылуынавторлар жүргізген жүйелеу нәтижесінде, оның тиімділігінің қажетті жағдайлары анықталды.