ӨМІРДЕ ӨНЕГЕЛІ ІЗ ҚАЛДЫРҒАН, ХАЛЫҚАРАЛЫҚ ҚАТЫНАСТАР ФАКУЛЬТЕТІНІҢ ТҰҢҒЫШ ДЕКАНЫ – ГҮЛЖАУҺАР ШАҒАТАЙҚЫЗЫ ЖАМБАТЫРОВА - Әліпбаев, Р. А.; Бюжеева, Б. З. (International relations and international law Journal, 2016)
Әл-Фараби атындағы Қазақ ұлттық университетінің Халықаралық қатынастар факультеті биылғы жылы өзінің 20 жылдығын атап өтуде. Бұл мерейтой – Қазақ хандығының 550 жылдық, Біріккен Ұлттар Ұйымының 70 жылдық атаулы күндерімен тұспа-тұс келді. Бұл тарихи заңдылық іспеттес, өйткені Қазақ хандығының даму үдерісі де, БҰҰ-ның негізгі қызметі де халықаралық қатынастардың негізінде өрбігені анық.