Ресей мен Еуропалық Одақ қатынастарының дамуы жəне ынтымақтастықтың негізгі аспектілері - Idrysheva, Zh. K. (International relations and international law Journal, 2016)
Бұл мақалада Ресей Федерациясы мен Еуропалық Одақ арасындағы байланыстардың дамуы жəне ынтымақтастықтың негізгі аспектілері қарастырылған. Негізгі назар Ресей Федерациясы мен Еуропалық Одақ арасындағы қарым-қатынастың қалыптасып дамуы жəне екі жақты ынтымақтастықтың негізгі аспектілері, оның ішінде саяси, экономикалық мəселелеріне бөлінген. Ресей мен Еуропалық Одақ қатынастары əлемдік саясаттың кез келген мəселелерін түрлі деңгейде талқылауға мүмкіндік беретін көрнекті институционалды ар- хитектурадан тұрады. Ресей мен Еуропалық Одақ арасындағы қарым-қатынас белгілі жемістерін беруде. Оның дəлелі экономикалық, саяси, əлеуметтік, қауіпсіздік саласындағы жасалған көптеген келісімшарттар, өзара жасалған бағдарламалар жəне олардың жүзеге асуы. Автор Ресей үшін Еуропалық Одақтың, Еуропалық Одақ үшін Ресейдің алатын орны мен рөліне тоқталады, ынтымақтастықтың барысы жəне оның жолында туындаған мəселелерді көрсетеді.