ПРОБЛЕМЫ И ПЕРСПЕКТИВЫ РАЗВИТИЯ РЫНКА ЦЕННЫХ БУМАГ: ОТЕЧЕСТВЕННЫЙ И МЕЖДУНАРОДНЫЙ ОПЫТ - Dauletova, А. B. (International relations and international law Journal, 2016)
Қазіргі таңда бағалы қағаздар нарығы еліміздің эконо микасының дамуының ең маңызды бағыттарының бірі болып табылады. Бағалы қағаздар нарығы экономиканың барлық субъектілеріне қажетті ресурстарға қол жеткізуін жеңілдетеді жəне кеңейтеді. Сондықтан оның ары қарай қызмет етуінсіз экономиканың айтарлықтай көтерілуі күмəнді. Макроэкономикалық болжамдарға арқа сүйей отырып, біз дүниежүзілік қаржы нарығына сеніммен қараймыз жəне де Қазақстан нарығы аса ерекшелік емес.