Кэмп-Дэвид келісімінің Сауд Арабия мен Египеттің қарым-қатынасына тигізген əсері - Kozhahkmetov, К.; Askarov, А. (International relations and international law Journal, 2016)
Таяу Шығыс мəселесі осы күнге шейін өз шешімін таппау үстінде, сондықтан мақала мəселеге та- рихи тұрғыда талдау жасайды. Мақалада кэмп-дэвидтік келісім кезіндегі Египет пен Сауд Арабия қарым-қатынасының басты көрінісі талданды. ХХ ғасырдың 70-80 жылдары аралығындағы екі ел арасындағы қатынастың нашарлау мəселесі ашылып, Кэмп-Дэвид үдерісінің нəтижесі жəне сол кездесудің негізінде Вашингтонда 1979 жылы 26 наурызда Египет пен Израиль арасында жасалған бейбіт келісім туралы айтылады. Сондай-ақ аталмыш келісімнің Таяу Шығыстағы халықаралық жағдайға берген əсері мен барша араб əлемінің Египетке деген қатынасы баяндалады.