РОЛЬ И МЕСТО МЕЖДУНАРОДНЫХ ОБЫЧАЕВ В ПРАВОВОЙ СИСТЕМЕ РЕСПУБЛИКИ КАЗАХСТАН - Alekseev, А. А. (International relations and international law Journal, 2016)
Мақалада Қазақстан Республикасының құқықтық жүйесіндегі халықаралық əдеттің мəселесі қарыстырылады. Қазақстанның қолданыстағы заңнамасына халықаралық əдетті енгізу туралы негізделген тұжырымдар жасалады. Автордың осындай ұсыныстары халықаралық шарттармен халықаралық əдеттердің тең заңды күшке ие болуымен жəне Қазақстан Республикасының халықаралық-құқықтық міндеттемелерін орындау керектілігімен түсіндіріледі.