Араб мемлекеттерінің сыртқы саяси бағытының қалыптасуындағы ислам факторының рөлі - Omarova, А. K.; Zhumadilova, А. А. (International relations and international law Journal, 2016)
ХХІ ғасырда ислам факторы мәселесі халықаралық аренадағы, халықаралық өмірдегі маңызды, іргелі мәселелердің қатарына айналып отыр. Мақала тақырыбының өзектілігі, оның өміршеңдігінен, яғни исламның қазіргі таңдағы әлемдік саясаттағы рөлінің артуына байланысты айқындалады. Осыған байланысты, мақаладағы берілген араб мемлекеттерінің сыртқы саясатына ислам факторының ықпалына, оның құрылымы мен ерекшеліктеріне талдау жасау маңызды. Мақалада ислам факторының мәні, құрылымы, мазмұны және негізгі детерминанттары қарастырылады. Араб мемлекеттерінің сыртқы саясатындағы ислам факторы ықпалының тетіктері, мәніне талдау жасалынып, ХХ ғ. соңы мен ХХІ ғ. басындағы араб елдерінің ислам факторының ықпалы аясындағы аймақтық және халықаралық саясатының мазмұнының өзгеріске ұшырау үрдісі қарастырылады.