СТРАТЕГИЯ НАЦИОНАЛЬНОЙ БЕЗОПАСНОСТИ США В ПЕРВОМ ДЕСЯТИЛЕТИИ XXI ВЕКА: К ВОПРОСУ «САМОДОСТОТАТОЧНОЙ» БЕЗОПАСНОСТИ - Bezhekenov, К. А. (International relations and international law Journal, 2016)
Мақалада АҚШ-тың ұлттық қауіпсіздік стратегиясы жəне бұл стратегияның əрі қарай АҚШ-тың басқа мемлекеттерімен халықаралық қатынастарға əсер ететін салдары көрсетілді. Сонымен қатар мақалада шетел жəне Орталық Азияның сарапшыларының осы стратегия сұрақтарын қарайтын пiкiрлерi берiлдi. Соған қоса мақалада құжаттың басты бағыттарының бірі – ұлттық қауіпсіздік мəселелері көрсетілген. Жəне мақалада ХХІ ғасырдың бірінші декадасындағы АҚШ-тың сыртқы саясатынақұжаттың өзектілігі көрсетілген.