ИСТРЕБЛЕНИЕ НАСЕЛЕНИЯ И УБИЙСТВО КАК ПРЕСТУПЛЕНИЕ ПРОТИВ ЧЕЛОВЕЧНОСТИ - Allahverdiyev, А. (International relations and international law Journal, 2016)
Адамзат баласына қарсы қолданылатын жойып жіберудің жəне өлтірудің өзіндік ерекшеліктері бар. Бір қарағанда бұл екі қылмыс түрінің құрамы бірдей сияқты көрінгенмен, сипаты жағынан əртүрлі. Халықаралық құқық құжаттарында халықты жаппай жоюдың жəне өлтірудің құрамдас элементтеріне дəлме-дəл түсініктеме берілген. Автор мақалада адамзат баласына қарсы қолданылатын бұл қылмыс түрлеріне тоқталады.