О СЛЕДСТВЕННЫХ ДЕЙСТВИЯХ И ВАЖНОСТИ ПРОТОКОЛОВ СУДЕБНОГО ЗАСЕДАНИЯ ПРИ ПРЕДСТАВЛЕНИИ ДОКАЗАТЕЛЬСТВ - Панахов, А. Э. (International relations and international law Journal, 2016)
Қылмыс үдерісінде дəлелдеудің қайнар көздерінің бірі куəлердің көрсетуі болып табылады. Заңға сəйкес куə ретінде сұралатын адамдар барынша аз шектеледі. Сотталушы, күдікті, жəбір көруші ресми түрде заңға негізделген тəртіп бойынша үдеріске қатысушы ретінде қабылданғаннан кейін ғана куə ретінде сұрақ-жауапқа қатысады. Автор мақаласында тергеу амалдары жəне куəлердің қатысуымен өткен сот отырысының хаттамаларының маңыздылығы жөнінде жазады.